Familien Toft i Thailand

DANSK | ENGLISH
    START         BERETNINGER (12)         FOTO (192)         INFO         GUEST LOG (11)    
        
Ko Lanta
Skrevet af familientoft @ BAN KOH LANTA, THAILAND
2. JANUAR 2010 @ 16:22 (GMT+1)
Dag 0 af 27
29 – 30. december
Den første dag udforskede vi badestranden og blev slemt skuffede. Der var sand de første 3 m og derefter stedbund mindst 50 m ud. Så vi badede i poolen.
Næste dag tog vi en taxi sydpå. Ulla bad chaufføren om at køre os til en ”nice beach” så han kørte os naturligvis til Nice Beach Resort! Heldigvis var der en fantastisk badestrand. Sandbund hele vejen ud (vi fandt 1 sten den dag), varmt badevand og en dejlig strand med parasoller til at give lidt skygge.
Desværre kom der jellyfish (en slags brandmand) så vi fik en del stik, når vi kom mere end 10 m ud, men det var heldigvis ikke mere end bare et lille ubehageligt stik.
Der blev arrangeret nytårsfester på de fleste ressorts på øen, og om morgenen havde de sagt i vores reception, at de forventede at vi deltog i festen hos dem og betalte de 500 bath pr. person som det kostede. Nu skal man ikke prøve at tvinge en Toft eller Nørgaard til noget – og slet ikke i ferien, så vi tilmeldte os nytårsfesten på Nice Beach Resort da vi spiste frokost i deres restaurant. Også fordi der var flere børnefamilier på stedet og der var en gave til alle deltagere i festen (Sara var overtalt alene med det argument). Og vil ville blive hentet og bragt hjem igen inkluderet i prisen.
Begge dage blev brugt på afslapning og badning, og der var efterhånden rød hud på de fleste familiemedlemmer, bortset fra Sara, der har en mindre sart hud end resten af familien.

31. december
Dagen gik med afslapning og middagssøvn, så vi var klar til aftenens nytårsfest. På Nice Beach Resort var der reserveret et fint bord til os i Marias navn, da hun stod først på tilmeldingslisten. Der var en stor lækker buffet med thailandske og indiske retter, så det var rigtig lækket. Efter maden var der underholdning i et par timer bl.a. med traditionelle thailandske folkedanse og diverse konkurrencer. Maria var med i børnenes ballondans og Søren var med i de voksnes stoleleg. Hen på aftenen fik hvert bord en stor papirspose med en slags tændbriket i åbningen. Posen skulle fyldes med luft og vendes på hovedet hvorefter man tændte briketten. Efter et par minutter blev luften i posen varmet så meget op, at posen kunne lette. Det var en thailandsk tradition og egentlig en dejlig måde ligesom at sende det gamle år af sted på.
På invitationen stod der, at der var gaver til festen, så pigerne havde glædet sig meget til den del af festen. Problemet var bare, at vi ikke havde fået konceptet forklaret inden tiden. Man medbragte selv en gave, der blev lagt på gavebordet, og så fik man en anden i stedet. Skuffelsen var stor for uden gave, fik man ikke en gave.
Kl. 23.00 døde festen lidt, så vi bad om at blive kørt hjem. Pigerne gik direkte i seng pga. en blanding af træthed og hovedpine efter en hektisk aften og skuffelsen over ikke at have fået den gave de havde glædet sig til hele dagen. De voksne så på fyrværkeri fra vores egen strand. Der var fyrværkeri fra de fleste ressorts, der ligger som perler på en snor langs stranden og mange steder blev der også sendt papirsposer af sted, så det var et festligt syn.
Efter midnat satte vi os på verandaen og sendte nytårs sms’er til dem derhjemme, der stadig havde 5 timer tilbage af 2009, det var en lidt sjov fornemmelse….

1. januar 2010
Nytårsmorgen startede kl. 06.00 med at vækkeuret ringede. Vi skulle nå en færge kl. 8.00 til Ko Phi Phi, der efter sigende skulle have nogle af de smukkeste strande i Thailand og i verden, så den skulle besøges. Sejlturen på 1½ time gik fint og vi blev indlogeret på hotellet.
Første punkt på dagsordenen var at besøge øens udsigtspunkt, eller måske rettere: bestige! Udsigtspunktet på øen lå højt, og vejen derop var stejl, også for stejl mente en del af familien. Træthedstegnene fra nytårsaften og den korte nat var til at få øje på. Men der var en smuk udsigt fra toppen, og vi nåede derop og fejrede sejren med en is.
Da vi kom ned og havde sundet os lidt ville vi besøge en af øens bedste strande. Vejret var godt men lidt diset så vi ville gå derud for at få set lidt af øen ved samme lejlighed. For anden gang den dag var vi ude på en af de hårde ruter. Det gik over klipper og en enkelt stejl skrænt, og da vi endelig kom frem var der maks. Lavvande, hvilket vil sige at vandet havde trukket sig næsten helt ud til korallerne, så der stort set ikke var badevand tilbage. Surt show. Vi hoppede på en af de mange langbåde, der fungerer som taxier rundt om øen og betalte 100 bath (16 kr.) pr. mand for at sejle tilbage til byen.
Om aftenen trøstespiste oven på en hård dag vi på en italiensk restaurant. Det var lækkert! De serverede den bedste pizza vi havde smagt uden for Italien og deres lasagne var også hæderlig. På vejen hjem besøgte vi diverse boder for at købe nytårsgaver til pigerne som kompensation for skuffelsen med de manglende gaver nytårsaften.
Vi sluttede af med popcorn og et afsnit af Venner i sengen inden hele familien gik tidlig til ro.

2. januar
Vi skulle tjekke ud fra ”Sea Shell Hut” inden 11, så vi gik ud og spiste morgenmad på det nærmeste hjørne og derefter tilbage for at pakke færdigt. Da det var overskyet var vi enige om at det ikke var besværet værd at gå i vandet inden vi kom tilbage til Ko Lanta.
Så vi sletrede rundt i byen på Ko Phi Phi og fik handlet lidt i boderne, gik ned til stranden og dyppede tæerne og fik noget frokost inden vi tog færgen tilbage til Ko Lanta.
Alt i alt var Ko Phi Phi en skuffelse. Vi havde forventet smukke brede badestrande med klart blåt vand, men det fandt vi ikke helt som vi havde håbet på. Det var formodentlig en kombination af at det var overskyet, lavvande og vi ikke tog en taxibåd ud til de rigtige strande. Og så var øen en rigtig turistfælde, hvilket vi var forberedte på, men ingen af os fandt det videre charmerende.
Da vi kom tilbage til Lanta Rivera Resort gik vi i poolen og fik aftensmad inden vi tog en taxi ind til øens hovedby for at gå på aftenmarked.

3. januar
Endnu et par rejsedage stod for døren. Vi tjekkede ud kl. 11 og fik lidt frokost inden vi skulle af sted kl. 12.00. Belært af erfaringerne fra de rejseselskaber vi tidligere havde brugt til at arrangere rejser for os havde vi selv planlagt denne rejse.
Først havde vi hyret en vogn til at køre os 4 timer til en stationsby der hedder Surat Thrani, hvor vi skulle med nattoget til Bangkok. Turen gik fint med ok plads og aircondition.
I Surat Thani fik vi opmagasineret bagagen på stationen mens vi gik ud og så på byen og fik noget aftensmad. I byen så vi bl.a. en fitness-park, hvor der har en beton sti rundt i kanten til løb og rundt i parken mange forskellige maskiner/aktiviteter med tilhørende skilt med vejledning. Det imponerede og inspirerede forskeren i folkesundhed!
Toget var ½ time forsinket, men det var også den eneste uventede ventetid den dag, hvilket var billigt sluppet i forhold til de tidligere rejser med diverse selskaber.

      
KOMMENTER DENNE REJSEBERETNING
» For at forhindre misbrug bliver din IP 18.118.166.98 gemt, nÃ¥r du skriver en kommentar.
DIT NAVN
OVERSKRIFT
DIN KOMMENTAR
anslag tilbage til din kommentar.
Ja, tak. Send mig en email, når der bliver skrevet nye kommentarer.
REJSEBERETNINGER
Loggen indeholder i alt 12 rejseberetninger, hvor den seneste beretning blev tilføjet .
© Copyright http://toftithailand.tlog.dk. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.
Dette site er en del af TLOG.DK - Travel Logs for Travel Folks! - Få din egen gratis Travel Log
Har du kommentarer til TLOG.DK kan du kontakte os her.
    Skriv dit brugernavn eller din emailadresse her.
           Skriv dit password her. Har du glemt det, så klik på spørgsmålstegnet.
    Opret et gratis medlemsskab af tlog.dk