Eventyr i Asien

DANSK | ENGLISH
    START         BERETNINGER (17)         FOTO (153)         INFO         GUEST LOG (3)    
        
Campus, Skolestart mm.
Skrevet af FrantzHansen @ HANG HAU, HONG KONG
13. SEPTEMBER 2009 @ 10:55 (GMT+1)
Dag 73 af 197
Hej alle sammen.

Så bliver der endelig tid til en beretning fra Hong Kong. Jeg har nu været på universitetet i godt 14 dage, og tiden har været meget travl på alle fronter.

Lad os tage den fra begyndelsen.

Efter at have afleveret Charlotte i lufthavnen, og tjekket ud af hotellet, flyttede jeg ind i vores "penthouse" på universitets campus. Lejligheden er et rum på ca. 17 kvm. indrettet med to enkeltsenge, to skriveborde og en håndvask. Det er noget ydmygt men vi klarer os.

Mads, min danske roommate, er en rigtig fin fyr. Vi kommer utroligt godt ud af det med hinanden, og det føles næsten som om vi altid har kendt hinanden. Han er oprindeligt fra Vejle, men har boet i København igennem de seneste par år. Han er ved at gennemføre sammen økonomiuddannelse som jeg, men vi har pudsigt nok aldrig mødt hinanden derhjemme.

Vi er gode til at holde vores lille værelse rent, og gøre det en smule hyggeligt. Et par besøg i IKEA, og nogle plakater på væggene, har gjort det hele meget bedre. Sammenlignet med mange af de andre "Exchange students" er vi meget ordentlige. Der er flere steder hvor folk bor fire personer på samme areal som os. Der sover de i køjesenge uden aircondition, hvilket må være et rent helvede.

Rummenes størrelse opvejes dog markant at skolens beliggenhed. Det er vidunderligt at vågne til en udsigt ud over vandet og de omkringliggende øer, og skove. Når vi går ud fra vores bygning, er der 20 meter til den udendørs olympiske pool, 50 meter til fodboldbanen, 40 meter til tennisbanerne osv. Jeg kunne blive ved. Vi har alle de sports faciliteter man kan drømme om, og det hele står til vores rådighed. Der er desuden strand, supermarked, restauranter, barer, fitness center og meget mere på universitetet. Der er sågar en McDonald’s på skolens Campus. Det er næsten som at bo på et kæmpe ferie ressort.

De første par dage havde vi dog ingen tid til at benytte os af alle de mange tilbud. Det viste sig at være noget af en bureaukratisk proces at få de fag der er påkræves fra CBS i Danmark. Det er i virkeligheden et spørgsmål om at den danske handelsskole kalder fagene noget andet end man ville gøre andre steder. Det fremstår således som om vi ikke har den nødvendige baggrund for at få de marketingsfag vi behøver. Det er imidlertid noget pjat, da vi er mere end kvalificerede.

Mads og jeg måtte således i de fine skjorter, for at charmere diverse professorer. Det var ikke umiddelbart morsomt i 34 graders varme, med en relativ luftfugtighed på 85. Vi fik dog hurtigt talt os varme, og de engelske superlativer fløj om ørerne på de udvalgte professorer. Det hjalp dog også at vi kunne vise nogle ret imponerede karakterblade frem til at underbygge vores salgstale. I sidste ende faldt det hele således på plads, og vi har nu fået præcis de fag vi skulle.

Jeg har fået Human Ressource Management som valgfag. Vi lærer at arbejde i grupper og være forstående individer. Så det lever nogenlunde op til mine forudindtagede holdninger. Det er imidlertid spændende nok, og jeg kan tale mig fra det meste. Jeg er den eneste vestlige person ud af et hold på 35, og er således i studiegruppe med 5 asiatiske piger og en kinesisk dreng. De virker umiddelbart ret umodne, men de gør hvad de kan for at deltage aktivt. Jeg har imidlertid allerede læst bogen igennem, så faget bliver hurtigt lidt trivielt. Jeg ser det dog som en god udfordring og øvelse i at interagere med fremmede kulturer igennem diverse former for gruppearbejde. Jeg prøver således at øve de teoretiske teknikker i praksis.

Jeg har ikke mulighed for at tage flere fag, da jeg har opbrugt alle mine "point". Det er således ikke muligt at tilføje et ekstra fag, for interessens skyld. Det betyder at jeg ender op med en masse fritid, men det er jeg nu slet ikke ked af. Her er jo masser af rejsemuligheder og sport nok til selv den stærke idrætsmand.

Vi rejser til Filippinerne på næste torsdag, og vender tilbage søndag. Vi rejser til Cebu, hvor vi skal nyde strandene og den lokale folklore. Det koster blot 1000 kr. for en returbillet til Hong Kong. Vi har ligeledes booket et værelse på Hilton Beach Resort & Spa. Det lyder måske voldsomt med 5 stjerner til os studerende, men prisen var blot 1000 danske kroner for 3 nætter. Morgenmad inkluderet osv. Det måtte vi simpelthen gøre. Så turen bliver blot 2000 danske kroner, for fly og 3 nætter på Hilton. Vi rejser med en masse andre unge studerende fra hele verden. Italienere, Hollændere, Franskmænd, Amerikanere osv. Jeg tror imidlertid at Mads og jeg er de eneste der bor på Hilton, da de andre har booket deres ture igennem rejsebureauer i centrum. Vi har bestilt over nettet.

Vi har også aftalt at tage en tur til Beijing for at se den kinesiske mur, osv. Det bliver formentlig også inden længe, da det er bedst at rejse tidligt på semestret. Tror vi tager ca. 4-5 dage i Kina i denne omgang. Men mere om det hen ad vejen.

Jeg kan ikke lige komme på mere nu, så jeg vil gå i gang med at læse lektier til mandag morgen.

Kærlige tanker til jer alle sammen.
Christian
      
KOMMENTER DENNE REJSEBERETNING
» For at forhindre misbrug bliver din IP 18.119.255.94 gemt, nÃ¥r du skriver en kommentar.
DIT NAVN
OVERSKRIFT
DIN KOMMENTAR
anslag tilbage til din kommentar.
Ja, tak. Send mig en email, når der bliver skrevet nye kommentarer.
REJSEBERETNINGER
Loggen indeholder i alt 17 rejseberetninger, hvor den seneste beretning blev tilføjet .
© Copyright http://asien2009.tlog.dk. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.
Dette site er en del af TLOG.DK - Travel Logs for Travel Folks! - Få din egen gratis Travel Log
Har du kommentarer til TLOG.DK kan du kontakte os her.
    Skriv dit brugernavn eller din emailadresse her.
           Skriv dit password her. Har du glemt det, så klik på spørgsmålstegnet.
    Opret et gratis medlemsskab af tlog.dk